Masaj somatic (clasic)
Masajul clasic, cunoscut mai mult sub denumirea de masaj somatic (masaj al sistemului somatic-muschi, tesuturi subcutanate, piele, etc.) reprezinta prelucrarea manuala sau mecanica a tesuturilor moi si a sistemului muscular in vederea obtinerii unor efecte terapeutice si de relaxare, benefice organismului uman, pe termen lung sau chiar cu rezultate instantanee (relaxare, eliminarea rapida a oboselii fizice etc).
Masajul terapeutic
Masajul terapeutic este o solutie alternativa indicata in multe probleme de sanatate. Inainte de a se recurge la aceasta terapie, specialistii au in vedere tipul afectiunii de care sufera pacientul si de ceea ce se doreste sa se obtina in urma efectuarii sedintelor de masaj: efecte benefice pe termen scurt (spre exemplu, reducerea inflamatiei sau a durerii) sau pe termen lung, ca terapie adjuvanta, folosita in asociere cu alte proceduri terapeutice (kinetoterapie, fizioterapie, acupunctura sau reflexoterapie).
Masaj de relaxare
Masajul de relaxare este un masaj general, ocazional sau periodic, cu scopul de eliminare rapida a oboselii, relaxare, si generare a unei stari generale de buna dispozitie. Este extrem de eficient in cazul starilor de oboseala accentuata, printr-o singura sedinta de masaj reusind sa se elimine oboseala acumulata.
Masajul anticelulitic
Se efectuează local (abdomen, fese, picioare, brate), in zonele afectate de celulita, folosindu-se creme speciale, reductoare sau uleiuri specifice pentru a spori efectul anti-celulita. Este un masaj profund, foarte puternic si eficient in remodelarea tesutului adipos.
Masajul cu bete de bambus
Masajul cu bete de bambus are ca scop obtinerea unor efecte de relaxare, calmare, tonifiere, intindere, reactivare, precum si in combaterea si tratarea celulitei. Betele de bambus netezite special, de diferite marimi ajuta la masarea tuturor zonelor, inclusive fata si talpi; exista tehnici speciale de ridicare a feselor si de tonifiere a acestora.
Masajul lomi lomi
Masajul lomi lomi este unic prin miscarile si manevrele executate de terapeut. Tehnica lomi lomi presupune folosirea antebratelor, coatelor si mainilor, iar miscarile se fac prin gesturi lungi si continue, fara intreruperi sau miscari sacadate. Cei care au beneficiat de acest masaj au descris senzatia provocata de aceste miscari ca fiind asemanatoare unor valuri care invaluie tot corpul.
Masajul thailandez traditional
Masajul thailandez traditional este o forma antica de vindecare, tehnica asemanandu-se cu unele tehnici de yoga. Metoda Thai utilizeaza doua proceduri principale: actionari ample asupra unor anumiti nervi, anumite tendoane si ligamente si o varietate de miscari care manipuleaza articulatiile mari pentru a echilibra toate functiile corpului. Bazele teoretice ale masajului Thai se deduc din teoria liniilor energetice care traverseaza intreg corpul.
Masajul Shiatsu
Masajul Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia, prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina moderna. Se poate spune ca este acupunctura fara ace. Tehnica Shiatsu se refera la folosirea degetelor si a palmei pentru a aplica presiune pe anumite parti ale corpului in scopul de a corecta dezechilibrele organismului si a mentine sanatatea. Deasemenea, metoda este de ajutor in vindecarea anumitor boli.
Masajul balinez
Masajul balinez originar din Bali, asa cum o arata si numele sau, masajul balinez este un cocktail relaxant, alcatuit din diferite tehnici de masaj Asiatic.
Este unic prin faptul ca reuneste mai multe practici din medicina alternativa.Tehnici cum ar fi terapia prin masaj, presopunctura, reflexologie si aromoterapie, pentru a stimula fluxul de sange, oxigen si “qi“ (energia) in jurul corpului dumneavoastra, aducand un sentiment de bunastare, calm si relaxare profunda.
Masaj rusesc
Masaj rusesc cu saculeti cu hrisca este o metoda de masaj traditional ruseasca foarte veche. Masajul cu hrisca este binevenit, in primul rand, ca o buna metoda de relaxare si calmare, avand si multe alte efecte benefice asupra organismului!
Acesta este o procedura excelenta pentru ameliorarea durerii articulare si imbunatatirea tonusului muscular. In acelasi timp, mirosul emanat de hrisca incalzita are un efect calmant si antidepresiv.
Masaj cu roci vulcanice
In traditia asiatica, in organismul uman exista sapte chakre sau puncte energetice care se gasesc pe linia mediana a corpului si care trebuiesc armonizate. Masajul cu pietre vulcanice are rolul de a echilibra aceste centre prin aplicarea rocilor calde in punctele specifice si masarea pacientului cu ajutorul unei tehnici speciale de masaj profund.
Masajul cu pietre vulcanice combina hidroterapia, aromoterapia si termoterapia prin aplicarea de pietre bazaltice calde si uleiuri naturale cu masajul asiatic traditional, scopul fiind echilibrarea celor sapte chakre, imbunatatirea starii de sanatate si aducerea pacientilor intr-o stare de armonie si buna dispozitie.